Hoppa till sidans innehåll

Våra lokala serier och DM ställs in

23 MAR 2020 14:42
Viktig information till distriktets föreningar och bowlinghallar.
  • Skapad: 23 MAR 2020 14:42

Under rådande omständigheter med spridningen av Coronaviruset (COVID-19) har Västergötlands Bowlingförbund på sitt styrelsemöte idag 2020-03-18 beslutat att avbryta det återstående seriespelet i våra lokala serier för föreningar med B-lag i Västgöta Reserv samt med ungdomslag i Västgöta Ungdom med omedelbar verkan.

Beslutet grundar sig på en riskanalys som styrelsen i Västergötlands Bowlingförbund har gjort där vi har besvarat ett antal frågor och därefter bedömt att fortsatt seriespel ej är lämpligt. Beslutet avser seriematcher och kommande slutspel i respektive serie. Beslutet om att avbryta var enhälligt bland styrelsens medlemmar.

När det gäller pågående Mixed DM beslutades att tävlingen ska fortlöpa tills dess att sista starten är avklarad på söndag den 22 mars. Även här gjordes en riskanalys, men här bedömde styrelsen att det är få starttider kvar och tävlingen inte innehåller något finalspel.

Individuella DM för oldboys, oldgirls och veteraner samt för ungdomar och juniorer kommer spelas vid ett senare tillfälle om inte förutsättningarna och direktiven ändras.

Vad det gäller verksamheten för parabowlare i distriktet har vi tillsammans med den arrangerande föreningen valt att flytta fram Kinnekullerullen samt Para DM till ett senare tillfälle.

Vi ber er hjälpa oss att sprida informationen till era föreningar och spelare. Informationen kommer gå ut till de föreningar med lag i Västgöta Reserv och Västgöta Ungdom.

Vi ber att få återkomma längre fram med information för nästa säsong. Ett utskick med hur man går till väga för att anmäla lag och så vidare kommer göras under våren.

Vi hoppas ni har förståelse för beslutet och att vi gör det för att värna om varandras hälsa som alltid går i första hand.

Skribent: Viktor Svarén
Epost: Adressen Gömd

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link