Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information och beslut om vår verksamhet

20 NOV 2020 10:12
Med anledning av den ökade smittspridningen av COVID-19 tog styrelsen i Västergötlands Bowlingförbund under onsdagens styrelsemöte beslut om lokala serier och DM-tävlingar.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 10:12

LOKALA SERIER
Beslutades att, likt nationella serien, följa Svenska Bowlingförbundet och skjuta upp alla matcher i Västgötaserien för B-lag och Västgöta Ungdom till den 31 december 2020. Datumet för hur länge alla matcher ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situationen råder i samhället. Matcherna kommer uppdateras med nya datum i BITS innan årsskiftet.

DM-TÄVLINGAR
Vi som arrangör har ett ansvar att förhålla oss till de skärpta råden som vår region har informerat om och förbundets rekommendationer. Likt våra lokala serier är det omöjligt att genomföra några DM-tävlingar med den ökade smittspridningen och det beslutades att skjuta upp och ställa in några av våra tävlingar som vi brukar genomföra.

Individuella DM 2019/2020, Götene (pågående)
Beslutades att än en gång skjuta upp tävlingen tills vidare men med avsikt att förlänga kvalperioden för att efter årsskiftet kunna slutföra tävlingen.

Para DM 2019/2020, Götene (ej startad)
Beslutades att ställa in Para DM för säsongen 2019/2020. Vår förhoppning är att genomföra ett nytt Para DM under våren 2021.

3-manna DM, Tibro (ej startad)
Svenska Bowlingförbundet har förlängt kvalperioden till den 31 januari 2021 och vi har för avsikt att efter årsskiftet genomföra ett kval till 3-manna SM. SM-Veckan i Borås under februari har ställts in. Det sista finalsteget kommer skjutas upp spelas senare under våren vid ett ej fastställt datum.

Västgöta DM (ej startad)
Vår största DM-tävling beslutades att skjutas upp tills vidare. Vår avsikt är att starta kvalet i den egna hemmahallen under januari 2021 för att sent under våren spela semifinaler och final vid ett ej fastställt datum.

Mixed DM (ej startad)
Beslutades att helt ställa in Mixed DM för säsongen 2020/2021 då vår prioritet kommer vara andra DM-tävlingar.

Individuella DM 2020/2021 (ej startad)
Beslutades att helt ställa in Individuella DM för säsongen 2020/2021 då prioritet kommer läggas på andra DM-tävlingar.

ÖVRIG INFORMATION
Uppskjutna matcher i den nationella serien är uppdaterade med nya datum i BITS. Viktigt att ni som förening tar reda på när ni ska spela och för bowlinghallarna är det viktigt så att ni kan boka in era matcher på nytt.

Har ni frågor om den nationella serien ber vi er kontakta Svenska Bowlingförbundet. För frågor om våra lokala serier hänvisar vi till ansvariga i vår styrelse.

Infomationen kommer skickas ut till samtliga föreningar och bowlinghallar i distriktet.
Skribent: Viktor Svarén
Epost: Adressen Gömd

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...