Hoppa till sidans innehåll

Komprimerad liga för damer

14 OKT 2021 15:04
Många damlag har tvingats lägga ner sin verksamhet och med det har antal damlag i nationella seriespelet reducerats kraftigt de senaste åren. Vi vill göra ett försök att väcka intresset bland damer igen!
  • Skapad: 14 OKT 2021 15:04

Västergötlands Bowlingförbund planerar att under våren 2022 tillsammans med Bohuslän-Dals Bowlingförbund och Göteborgs Bowlingförbund genomföra ett test av en komprimerad liga för damer.

Tanken är att genomföra en komprimerad liga med 4-manna lag. Ligan är tänkt att spelas under utvalda helger under de ordinarie uppehållen av nationella serien. Detta för att inte inkräkta på det ordinarie spelschemat och på de föreningar som har damlag. För att hålla nere tiden och kostnaden för resor är tanken att genomföra sammandrag i utvalda bowlinghallar. Ligan riktar sig i första hand till de som idag inte har damlag och till de föreningar som inte har tillräckligt med spelare för att få ihop ett 8-manna lag. I andra hand riktar sig ligan även till damlag som har lag i nationella seriespelet, men som vill ha ytterligare ett lag. För att underlätta går det bra att även kombinera damer från samma bowlinghall i ett lag. Närmare format för ligan presenteras senare.
Vi behöver veta hur stort intresset är och kommer därför tillämpa föranmälan redan nu.

Skulle din förening vara intresserad av att deltaga vid ett test?
Skicka ett e-post till This is a mailto link och anmäl din förenings intresse redan idag så återkommer vi med mer information när planeringen av ligan är färdig. Vid er intresseanmälan, vänligen lämna namn på din förening, kontaktperson och kontaktuppgifter. Vi behöver er föranmälan senast 1/12.

Vi är tacksamma om ni kan hjälpa oss att sprida informationen i era föreningar och till era spelare. Vi hoppas innerligt att vi på detta sätt kan bidra till ett uppsving för svensk dambowling och mötas under en rolig tävlingsform och på sikt öppna upp för fler samarbeten.
Skribent: Viktor Svarén
E-post: Adressen Gömd

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Utbildning

Tema: Klotkunskap och SPECTO

30/1 2022

Arena Bowl, Götene

Inbjudan

Mixed DM

3/1-13/2 2021

Mariestads Bowlingcenter

Inbjudan

Anmälan/resultat

Oljeprofil

Västgöta DM

Kval i din bowlinghall

1/11-31/1 2022

Semifinal & Final

19/3 2022

Bowlingstället, Falköping

Inbjudan

Anmälan/resultat

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...