Hoppa till sidans innehåll

Information med anledning av skärpta restriktioner

20 NOV 2020 09:56
  • Skapad: 20 NOV 2020 09:56

Västergötlands Bowlingförbund följer utvecklingen av coronaviruset noga och hur den påverkar idrotten. På grund av ökad smittspridning i vissa delar av landet har vissa regioner valt att genomföra skärpta lokala restriktioner, bland annat i vårt distrikt. De regionala restriktionerna gäller 29 oktober-19 november. Vi följer utvecklingen noggrant och kommer uppdatera vår information löpande.

Nationella serien
Svenska Bowlingförbundets grundsyn är att det nationella seriespelet ska fullföljas så långt det går. För tillfället har fem regioner infört lokala restriktioner, vilket gör att matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att flyttas fram till nya datum. Information om vilka matcher som berörs kommer inom kort presenteras på Svenska Bowlingförbundets hemsida och berörda föreningar kommer kontaktas.

Tävling och träning
Vad det gäller övrigt tävlingsspel och genomförande av träning så har arrangören och föreningen ett stort ansvar att förhålla sig till de skärpta restriktionerna som nu har informerats om. Använd sund förnuft, följ råden och gör allt ni kan för att minska riskerna till smittspridning. Restriktionerna gäller alla boende i vår region.
Lokala serier (Västgötaserien och Västgöta Ungdom)
Matcher i våra lokala serier, Västgötaserien för B-lag och Västgöta Ungdom för ungdomar, kommer flyttas fram till nya datum. Berörda föreningar kommer kontaktas.

3-manna DM/SM-kval
Samtliga starttider kommer skjutas upp och flyttas fram. Vår förhoppning är att kunna genomföra tävlingen efter den 19 november om restriktionerna för vår region lättar. Svenska Bowlingförbundet har förlängt kvalperioden till den 1 december för vår region.

Individuella DM
Samtliga starttider som skulle spelats innan den 19 november är uppskjutna och kommer flyttas fram. Likt 3-manna DM är vår förhoppning att kunna återuppta tävlingen efter den 19 november.

Para DM
Beslut ej taget. Beslutet kommer tas senast på onsdag den 4 november.

Svenska Bowlingförbundet uppdaterar löpande sitt säkerhetsprotokoll och det är mycket viktigt att alla följer de rekommendationer som finns där.
Läs mer om vilka restriktioner som gäller för vår region på https://www.vgregion.se/covid-19-corona/.

Har du frågor om nationella seriespelet eller tävlingar arrangerat av Svenska Bowlingförbundet ber vi dig kontakta dem. Skulle du däremot ha frågor om våra lokala serier eller DM-tävlingar kan du kontakta styrelsens medlemmar. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida.
Skribent: Viktor Svarén
Epost: Adressen Gömd

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...