Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Peter Hellström blev trea och bäste svensk när EBT Norwegian Open, avgjordes på söndagen. Vann gjorde norrmannen Glenn Morten Pedersen före holländaren Jord van Weeren. – Jag är jättenöjd. Spelsuget var större än jag trodde, säger en glad Peter.
 
Den svenske superstjärnan Jesper Svensson blev vald till tävlingens mest värdefulla spelare när Europa vann Weber Cup.- Jesper är den bästa spelaren i vårt lag, sa Dominic Barrett.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en ny kommunikationsansvarig.
 
Efter den första dagen av tre i Weber Cup leder Europa med 5 - 3 och det är mycket tack vare tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson.
 
Imorgon, torsdag, börjar den klassiska tävlingen Weber Cup där svenske Jesper Svensson är en del av det europeiska lag som möter USA. - VI ska se till att få en bättre start än förra gången, säger Jesper Svensson.
 
I Ängelholm träffades i helgen alla VM-uttagna svenskar för ett läger där fokus var på mästerskapets nya spelform Bakers. - Det känns som det blir lite mer press, säger Jesper Svensson.
 

Dispens för balanshål

(2021-10-12 08:03)
Dispens gällande parabowlare som spelar med klot som har balanshål
 
Nu har anmälan för säsongens SUL- och BHL-ligor öppnat, en tävlingsform som passar alla!
 
Tre distriktsförbund har skickat ut en intresseanmälan för en damliga i uppehållen till våren. - En fyrmannaliga, off the record, inte vara med i BITS, bara för att det är roligt, säger Fatima Carlsson.
 
Under förra veckan var de två juniorerna Carl Eklund och Nora Johansson med på en tour i som jobbar för att lyfta bowlingen i Frankrike. - Det är inte så många som är bra på engelska, men det har funkat bra ändå, säger Nora Johansson.
 

SDF-Konferensen

(2021-10-06 15:06)
Under årsmöteshelgen genomförs SDF-konferensen. Där diskuteras årsmötesfrågor och Svenska Bowlingförbundets distrikt får information kring vad som sker i förbundet. - Vad gör alla nu när det inte finns något seriespel, sa ordförande Jan Wiede.
 
Svenska unge talangen Carl Eklund vann EBT-deltävlingen Brunswick Open 2021 i Frankrike. I finalen vann han före Höganäs BC:s islänning Arnar Jonsson och fick motta segerchecken på 7000 euro. UPPDAT:
 

Årsmötet snabbt avklarat

(2021-10-03 12:04)
På en timme och sjutton minuter, effektiv tid, avslutades Svenska Bowlingförbundets årsmöte idag. Där beslutades, bland annat, att Kägel nu är en del av Svenska Bowlingförbundet. - Då hälsar vi Kägel välkomna, säger Christer Jonsson.
 

Tvåhålsklot och back

(2021-10-01 13:00)
På Junior-EM slog Carl Eklund många med häpnad när han tog 4 medaljer med ”back”. Men han är inte först med två hål och back. - i början på 70-talet så var det några gamla stutar som fortfarande gjorde det, säger Magnus Johnson.
 

Årsmöte till helgen

(2021-09-29 14:00)
På Clarion Hotell Skanstull i Stockholm genomförs Svenska Bowlingförbundets årsmöte. Då ska idrottens närmaste framtid beslutas. - Det är viktigt att alla får chansen att göra sin stämma hörd, säger Jan Wiede, ordförande.
 

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

3-manna DM/SM-kval

6/11-12/12 2021

Kruset Bar & Bowling, Tibro

Inbjudan

Anmälan/resultat

Oljeprofil

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...