Hoppa till sidans innehåll

Vill din skola bli svensk mästare i Bowling?

2017-09-07 13:15
Nu när skolan börjar vill Svenska Bowlingförbundet påminna om att det går att spela Skol-SM i Bowling där här säsongen för första gången på länge. - Vi vill locka fler skolungdomar till sporten bowling, säger Annika Kilander.
  • Uppdaterad: 2017-09-07 13:15

I höstas blev det klart att Bowling kommer att finnas med i höstens program hos Skolidrottsförbundet. Därmed kan din skola, för första gången på väldigt länge, bli svensk mästare i bowling. På Svenska Bowlingförbundet är man väldigt glada över att erbjuda den möjligheten.
- Vi vill locka fler skolungdomar till sporten bowling, och vi tror och hoppas att det här är ett bra sätt att göra det säger Annika Kilander, utvecklingskonsulent på Svenska Bowlingförbundet.

Att tävla i bowling är ingen självklarhet för alla de skolungdomar som någon gång går ner i bowlinghallen tillsammans med sin klass, eller familj. Skol-SM i bowling kan förhoppningsvis bli en ögonöppnare.
- Många av de som går ner med sina skolor till bowlinghallarna har aldrig blivit informerade om att du kan tävla i bowling. Därför vill vi visa att man kan tävla i bowling och arrangera någonting för de bowlingintresserade skolungdomarna, säger Annika Kilander.

Skol-SM kommer att spelas i 4-mannalag över tre serier och tanken är att serierna skall vara lokala. Fram till den 22 september går det att anmäla ett lag hos Skolidrottsförbundet och Annika Kilander hoppas att så många som möjligt vill hjälpa till att göra Skol-SM till en stor serie.
- Förhoppningen är att väcka tankar hos bowlinghallar, distrikt, klubbar och skolungdomar, att de ska titta runt omkring sig och se vilka skolor som kan tänkas vilja vara med och spela Skol-SM i Bowling, säger hon.

Läs mer om Skol-SM i Bowling här: http://www.swebowl.se/Nyheter/NyheterSwebowl/Nyhetsarkiv/skol-smibowlingtillhosten

Anmäl din skola här:
http://www.skolidrott.se/tavling/Skol-SM/anmalanskol-sm1718/

 

Skribent: Markus Hegnelius

Skribent: Emma Magnusson
Epost: Adressen Gömd

BITS

 


Nästa styrelsemöte:

 


 Västgöta DM 2018

 Länk till anmälningssajten


 

Online Scoring


 

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info