Hoppa till sidans innehåll

Halvtid genom seriesäsongen

2017-12-04 18:00
Efter helgen som gick har halva seriesäsongen spelats och nu står ett längre juluppehåll för dörren. Det har noterats många fina slagningar lagmässigt, men också individuellt runt om i distriktet.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 18:00

I herrarnas elitserie har Team Alingsås BC klamrat sig fast i toppstriden om att få ta sig till SM-slutspel. Alla lagen har spelat nio matcher vardera och det är tight poängmässigt mellan lagen där ledarna Team Pergamon BC har 15 poäng följt av IS Göta på 13 poäng och Team Alingsås på 12 poäng. Fyran och femman, Team Clan och Bodens BS har vardera 10 poäng och man kan lugnt konstatera att våren kommer bli spännande innan serien spelats klart.

På damsidan är det dessvärre lite svårare att ge en så rättvis bild av placeringarna då det skiljer upp emot tre matcher mer eller mindre spelade i elitserien. BK Skrufscha har spelat 9 matcher och vissa lag har spelat både 8, 9, 10 och 11 matcher. En sjundeplats ligger Vänersborgsdamerna på just nu. 

I herrarnas allsvenska serier spelar som bekant Team Mariestad i den mellersta serien, de återfinns på en fjärdeplats i sin grupp. I den södra serien återfinns Marbodals BS och IFK Borås som i samma grupp har placeringarna 4:a och 5:a.

Allsvenskans södra serie på damsidan toppas av BK Calluna Borås, som har vunnit alla matcher utom en. Tvåan, BK Söder, har samma poäng tätt följt av förra årets elitserielag BK Hallandia på 18 poäng. Även denna serie skiljer i antal spelade matcher, 11 eller 12, så det är inte helt rättvisande siffror att redovisa. BK Team Trollhättan ligger dessvärre på nedflyttningsplats till division 1 nästa säsong, men än finns det många poäng att hämta innan allt är avgjort.

På listan över helgens högsta slagningar i hela Sverige damer och herrar finner vi högst upp BK Skrufschas Jenny Karlsson som fick ihop 1011 poäng på O’Learys i Skövde under lördagen när hon spelade med herrlaget mot BK Kyrk. Tittar man på de högsta slagningarna som gjorts bland våra damer och herrar i Västergötland finner vi Cathrine Lindström, BK Viskan, på plats 2 och 3 efter Jenny. Slagningarna 960 och 955 noterades i Partille respektive Uddevalla. Cathrine har denna säsongen avtal med Team X-Calibur BK, men spelar också med sin huvudförening BK Viskan från Borås.

 


 

Nedan ser vi helgens 10 högsta slagningar damer och herrar.

Jenny Karlsson

BK Skrufscha

1011

Cathrine Lindström

BK Viskan

960

Cathrine Lindström

BK Viskan

955

Jonas Gustafsson

BK Gärdet

948

Gunnar Steen

BK Gärdet

947

Joan Hedström

BK Oden Falköping

922

Victor Lindberg

BK Oden Falköping

918

Jan Nordberg

BK Wik

915

Erik Kyrk

BK Kyrk Skövde

914

Thomas Lager

Skövde AIK BK

914

 

Västergötlands bowlingförbund vill också härmed önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Skribent: Emma Magnusson
Epost: Adressen Gömd

BITS

 


Årsmöte:

 5 juni i Kvänum


 Västgöta DM 2018

 Länk till anmälningssajten


Mixed DM/O'Learys Mixen 2018

 Länk till anmälningssajten


Ungdom, Junior, Oldboys/girls och Veteran DM 2018

 Länk till anmälningssajten


 

Online Scoring


 

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info