Hoppa till sidans innehåll

Första spelperioden har passerat

2017-09-25 08:17
Världens bästa bowlingliga har dragit igång och efter de tre första spelhelgerna kommer här en sammanfattning av hur våra västgötska lag har placerat sig i de olika tabellerna.
  • Uppdaterad: 2017-09-25 08:17

I herrarnas Elitserie återfinns Team Alingsås BC som efter 4 spelade matcher har tagit ett bra grepp om tabellens övre skikt. Det har noterats vinst i 3 av dessa 4 matcher och placeringsmässigt ligger de nu på en andraplats, en poäng efter Team Pergamon BC. Juniorlandslagsspelaren Emanuel Jonsson har utmärkt sig i tre av dessa matcher då resultaten 932, 929 och 933 har noterats. Den 14 oktober drabbar just Alingsås och Pergamon samman på Stures Bowling och gissningsvis kommer Alingsås att göra allt för att plocka 2 poäng från Partillelaget.

 

På damsidan återfinns BK Skrufscha som ett troget elitserielag. Nytt för säsongen är att Jenny Karlsson, som tidigare spelat i Kvänums BK, har anslutit sig till truppen. Även Vänersborgstjejerna har öppnat starkt i sina första matcher och likt Alingsås har de tagit grepp om andraplatsen i tabellen – också de efter Partille, Team X-Calibur BK. Det skall dock nämnas att både förra årets svenska mästare Spader Dam och BK Högland enbart har spelat hälften så många matcher som resterande lag och trots detta placerat sig på en tredje, respektive fjärdeplats. Jenny Karlsson har placerat sig top 3 inom laget vid samtliga 4 matcher med 3 resultat över 800-strecket där hennes ”sämsta” placering i matchen varit som nummer 4. För den insatte kan man då räkna ut att siffrorna bland motståndarna inte varit över pari på många håll – det är nämligen bara 3 spelare i dessa fyra matcher bland Skrufschas motståndare som passerat 800.

 

I Sydallsvenskans Grupp B återfinns Marbodals BS och IFK Borås. Team Mariestad BK spelar i Mellanallsvenskans Grupp A. Marbodals BS har placerat sig på en andraplats i sin grupp (2 vinster av 4 spelade matcher) medan IFK Borås har haft det lite kämpigare och enbart vunnit 1 av de 5 matcher som spelats. Albin Wahlström i Marbodal fick 956 poäng i matchen hemma mot BK June.

Joakim Öhrwall i IFK Borås fick 903 poäng i matchen mot Pergamons farmarlag hemma i Borås och Per-Anders ”Pelle” Andersson fick 946 mot IK Sterling i sammandraget som hölls i Strike & Co i Göteborg. I den andra sammandragsmatchen mot BK Joker fick Richard Dahllöf 907 och Joakim Öhrwall 906.

Team Mariestad BK har greppat taget om det övre skiktet i sin grupp. En tredjeplats med 3 av 4 vinster där man noterar att de två lagen ovanför har en match mer spelad än Mariestad. Alexander Larsson och Johan Bergqvist utmärkte sig i matchen hemma mot Team Enköping BK där resultaten 947 och 911 noterades. Senare under dagen spelades ytterligare en match där gästande Sigma BK likt Enköping fick känna sig besegrade. Även då spelade Alexander Larsson bra, 948, och Mattias Tiveljung fick ihop 934.

 

I damernas Södra Allsvenska återfinns BK Calluna Borås och BK Team Trollhättan. Boråslaget har greppat taget om ledningen i tabellen med en rejäl diff då alla fyra matcher som spelats har slutat med vinst, som minst 15-5. Förra årets elitserielag BK Hallandia ligger hack i häl på samma poäng. Inga siffror över pari har noterats av någon spelare i någon match, men Sofia Lassila och Emma Magnusson har toppat matcherna med vardera 762 poäng i Helsingborg för Sofia och i Borås för Emma.

BK Team Trollhättan har haft det lite kämpigare då enbart 1 av 4 matcher har resulterat i vinst. Det inbördes mötet mellan BK Calluna Borås och BK Team Trollhättan i Borås slutade ju med vinst för Boråslaget. Det var den första hemmamatchen mot BK Trolle som Trollhättetjejerna tog sina 2 poäng efter en stark avslutning då det inför fjärde serien stod 7-8. Matchen slutade 11-9 och Birgitta Nolstrand var bäst med 755. Anette Johansson och Fatima Carlsson var bäst i matchen hemma mot BK Hallandia. 778 respektive 775.

 


 

Top 10 högsta slagningar dessa omgångar ser ni nedan:

 

Herrar

Jan Nordberg

BK Wik

984

Victor Kyrk

BK Kyrk Skövde

976

Erik Kyrk

BK Kyrk Skövde

975

Christian Ljus

BK Kyrk Skövde

966

Kenneth Hermansen

BK Skrufscha

963

Simon Andersson

Falköpings AIK BK

959

Albin Wahlström

Marbodals BS

956

James Gruffman

Team Alingsås BC

952

Torbjörn Halling

IK Ymer

951

Marcus Ström

BK Oden Falköping

951

 

Damer

Jeanette Tagesson

BK Kyrk Skövde

866

Tekauita Enesi

BK Ös På

859

Cathrine Lindström

BK Viskan

858

Jenny Karlsson

BK Skrufscha

850

Alida Molander

BK Skrufscha

845

Jenny Karlsson

BK Skrufscha

839

Cathrine Lindström

BK Viskan

838

Stina Rasmussen

BK Qvinns

837

Stina Rasmussen

BK Qvinns

836

Cathrine Lindström

BK Viskan

829

 

Skribent: Emma Magnusson
Epost: Adressen Gömd

BITS

 


Årsmöte:

 5 juni i Kvänum


 Västgöta DM 2018

 Länk till anmälningssajten


Mixed DM/O'Learys Mixen 2018

 Länk till anmälningssajten


Ungdom, Junior, Oldboys/girls och Veteran DM 2018

 Länk till anmälningssajten


 

Online Scoring


 

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info