Hoppa till sidans innehåll

Anmäl er till 5-mannaserien

2017-08-23 14:06
15 lag är redan anmälda till den nya 5-mannaserien som startar till hösten, det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till den nya serieprodukten: 5-manna Bakers. - Det här är för de som vill spela mindre, eller mer, säger Michael Granström.
  • Uppdaterad: 2017-08-23 14:06

Till hösten kommer Svenska Bowlingförbundets nya 5-mannaserie att dra igång. Den nya Bakers-serien är tänkt att vara ett komplement till den befintliga 8-mannaserien, samt rekrytera fler bowlare, och spelas i uppehållen. 
- Vi skapar fler produkter så att det blir enklare att kliva in i Svenska Bowlingförbundets tävlingsspel. Det här är för de som vill spela mindre, eller mer, och för de som vill spela ett extremt lagspel, säger Michael Granström, sportchef på Svenska Bowlingförbundet.

En av de som har provat den nya spelformen är Sebastian Gustavsson i BK Origo som också driver Haga Bowling i Norrköping där det 5-mannaligan testades. Han är positiv till den nya serien: 5-manna Bakers. 
- Jag tycker spelformen är rolig, det är mer lagspel än vanligt. Det blir en så koncentrerad distans att ett dåligt slag kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Alla måste vara på topp så man står och hjälps åt, med förändringarna i banan och annat, det är mer lagspel helt enkelt, säger han.

Under testhelgen i våras var det nio lag som under fem timmar totalt spelade 36 matcher. Sebastian Gustavsson fick intrycket att de flesta som var med och spelade tyckte att det var väldigt roligt. 
- Vissa tyckte inte om det alls, men majoriteten tyckte att det var skoj. Vi vann testet så vi tyckte att det var fantastiskt kul, skrattar han och säger att han tror på den här spelformen:
- Ja, står man bara ut första året kommer det fler lag nästa år, ger man det bara chansen så… Det här är verkligen ett komplement där de har tagit fram en produkt för de som tycker att ligabowling tar för mycket tid, säger han.

Sebastian Gustavsson menar att Svenska Bowlingförbundet måste se det första året som ett test där de ska vara beredda att göra snabba förändringar i upplägget redan under säsongen. Då kommer de fler att hoppa på tåget till nästa säsong. 
- Det behövs att man vågar göra förändringar direkt och inte väntar till nästa säsong med det, då kommer fler att hoppa på. Det är det gamla vanliga när man startar någonting nytt. Några kliver på direkt och vill prova medan resten står vid sidan om och vill utvärdera och kanske vara med nästa år, säger han.

Hos Svenska Bowlingförbundet finns redan planer på att sätta SM-status på 5-mannaserien. Strukturen för ett större nationellt system finns redan. Men den, historiska, första omgången för den nya 5-mannaserien, som den ser ut nu, är tänkt att spelas den 7-8 oktober i höst. I dagarna skickas det ut en påminnelse om att det fortfarande går att anmäla sig fram till den 10e september.
- Vi vet att det finns intresse för de som inte kan vara med i nationella serien men fortfarande vill spela seriebowling, säger Peter Lagerroos, ordförande i Seriekommittén hos Svenska Bowlingförbundet. 
- Vi behöver alternativ till 8-mannaserien, de som har ett lag men inte får ihop ett andra, för de kan det här vara bra, säger Sebastian Gustavsson som hoppas att detta komplement kan rekrytera fler bowlare. 
- Jag tror på idén, helt plötsligt kan vi plocka in fler som inte har tid att spela i det traditionella systemet. 

Skribent: Markus Hegnelius, Svenska Bowlingförbundet

Skribent: Emma Magnusson
Epost: Adressen Gömd

BITS

 


Nästa styrelsemöte:

 


 Västgöta DM 2018

 Länk till anmälningssajten


 

Online Scoring


 

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info