Hoppa till sidans innehåll

Special Olympics World Summer Games 2019

24 APR 2019 12:42
Här följer en liten reseberättelse från Special Olympics World Summer Games 2019 där Västergötlands Bowlingförbund representerades av två spelare i "Sverigelaget".
  • Skapad: 24 APR 2019 12:42

"Sverigelaget" där JLIF`s Eva Magnusson och Klotrullarna BK:s Alexander Lindqvist var två av sex stycken som representerade Sverige i idrotten bowling, startade sin uppladdning med "Host town" i staden Fujairah. Där de under några dagar hade möjlighet att acklimatisera sig och resa runt och se och lära sig lite om landet.

Sedan vidare mot stora staden Abu Dhabi för öppningsceremoni i Zayed Sports City Stadium, där självaste Sheikh Mohammed Bin Zay Al Nahyan invigningstalade.

Redan följande morgon var det dags att gå på banorna i Khalifa international Bowling Centre för divisioneringsspel, där spelarna sedan delades in i grupper efter spelnivå. Eva spelade bra och hamnade i Grupp D med spelare från bl.a. Malta, Panama m.fl. 
Alexander glömde sitt handledsstöd på hotellet och hans mamma fick rycka in och köpa ett nytt på plats.
- "Det påverkade mig lite negativt men jag försökte att inte tänka så mycket på det", sa han.

Nästkommande dag var det finalspel och Eva kände av tävlingsnerverna, inte konstigt i ett så stort mästerskap och fick inte spelet att fungera lika bra som tidigare, så det slutade med den snöpliga fjärde platsen. Segrade gjorde Anita Moncur från Bahamas. Alexander spelade i Grupp D 23 och fick möta många bra spelare och slutade på en fin femte plats. Segrade i denna grupp gjorde "Sverigelagets" Jonathan Engström.

Några dagar senare var det dags för Eva och Alexander Lindqvist att spela 2-manna lag, och det slutade med en femte plats. Segrare i denna grupp blev "Sverigelagets" Jonathan Engström och Mattias Nilsson

Resan har varit en stor upplevelse för Eva och Alexander och de bär med sig många fina minnen och nya vänner hem därifrån.

Skribent: Viktor Svarén
Epost: Adressen Gömd

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

3-manna DM/SM-kval

Trollhättans Bowlinghall

3-20/10 2019

Inbjudan

Anmälan

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link