Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Hässleholmslaget Femtionian tog på söndagen sin fjärde och femte seger i årets Sydallsvenska när man besegrade Göta F och Höganäs i minisammandraget.
 
Örebrolaget Glam som är nykomlingar i årets elitserie tog sin första poäng när man i Högdalen ordnade 10-10 mot Stureby. I damernas elitserie blev det bara hemmavinster.
 
X-Calibur vann planenligt i derbyt mot Örgryte på hemmaplan – då slog Diana Alfredsson till med ett makalöst personbästa på två serier och noterade säsongens högsta slagning på damsidan.
 
Calluna och Hallandia har kopplat grepp i den södra gruppen redan vid första uppehållet, och även om den norra gruppen verkar något jämnare vill Sundbyberg säkerligen slåss i toppen den här säsongen också.
 

AIK fortfarande obesegrade

(2017-09-23 19:57)
AIK vill säkert snabbast möjligt ta sig tillbaka till elitserie. Ett bra steg i detta var att laget tog tre poäng av fyra möjliga i lördagens sammandrag i Mellanallsvenskan. Seger mot Bågen 13-7 och sedan oavgjort 10-10 mot Nobel.
 
Lördagens Elitserie bjöd på många spännande matcher. Det skulle visa sig bli hemmalagens dag, något som passade Tegnér. Två perfekta serier har slagits och därutöver en hel del andra fina siffror, inte minst i norr.
 
Vid minisammamdragningarna i Sydallsvenskan på lördagen tog Göteborgslagen Sterling och Örgryte dubbla vinster. Sterling mot IFK Borås och Clan F. Örgryte vann mot June och Marbodal
 
Piteå BK har fått en fin start på årets Nordallsvenska, laget tog på lördagen sin tredje raka segern när man besegrade Prana med 15-5.
 
I Helsingborg och Partille går det i helgen att se dubbla Elitserie-matcher. I Sundets pärla spelas först toppmatchen Göta – Clan innan Spader Dam möter Hammarby. I Partille är det derby mellan X-Calibur och Örgryte innan Pergamon tar sig an Kaskad.
 
Tillsammans med O’Learys bowlinghall i Skövde har BK Kyrk i flera år jobbat hårt med rekrytering och att utveckla idrotten bowling. Nu har föreningen 158 licenser. - Det finns inga begränsningar, det här kan bli hur stort som helst, säger Kent Kyrk.
 
Som en del i Swebowls utveckling vill vi nu att du ska hjälpa till och göra ett nytt sidhuvud till hemsidan. Det snyggaste bidraget vinner en signerad landslagströja och äran att få möjlighet till att få sin design högst upp på Swebowl.se.
 
Vid förra veckans bästalistor så hittade vi bara en slagning över 1000. I helgen blev det fem och nu toppade elitspelare. Bäst var Pergamons Adam Andersson med 1038 före Jesper Svensson 1020. På damsidan toppar Nina Flack X-Calibur med 927.
 
FH Engelholm tog en stark bortaseger i Arvika mot Jösse med 12-8. Även Göta vann på bortaplan när man besegrade Kaskad i Norrköping. I dameliten tog X-Calibur sin tredje raka seger.
 

Eva F på hugget

(2017-09-16 21:41)
Eva F visade framfötterna i dagens match mot Sollentuna, flera lag sitter nog ganska nöjda efter segrar på bortaplan och ett lag premiärvann på ny serienivå - där har vi en kort sammanfattning av dagens allsvenska dammatcher.
 
Flash blev det enda laget som vann på bortapaln i Nordallsvenskan denna omgång då laget besegrade Jonsta med klara 15-5. I Vilhelmina blev det dock förlust då hemmalaget vann med 11-9.
 

BITS

 ______________________________

Nästa styrelsemöte:

4 oktober i Vara

__________________________

Online Scoring

_____________________________

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info