Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


 
 
I den sista spelomgången av seriespelet, herreliten har dock en omgång kvar, presterades det bland damerna resultat på allra högsta nivå. Höglands Ida Andersson slog säsongens bästa resultat med 1040 och det var ytterligare två riktigt bra resultat.
 

Kvalprofilen är släppt

(2018-04-16 12:27)
 
Umeå IK hade två matcher på söndagen i sista omgången av Nordallsvenskan, Vinsterna mot både Loet och Bodens farmarlag gör att Umeå-laget tog plats i kvalet till elitserie
 
Ida Andersson klämde till med säsongens högsta damresultat 1040 när Högland besegrade Skrufscha Den vinsten gör att B-K Eva tar sista slutspelsplatsen. I herreliten blev det tätare runt de olika strecken när BKF Falkenberg och Kaskad bortavann.
 
Svenska Bowlingförbundet inbjuder alla föreningar till deltagande i Nationella serien, som omfattar:
 
Det blev ingen stegfinal för varken Pontus Andersson och Martin Larsen i USBC Masters. Pontus förlorade sin första match. Efter en vinst blev han sedan utslagen i förlorarsidan. Martin två matcher men i förlorarsidan blev det utträde i andra serien.
 
 
Många lag säkrade poäng redan efter tre spelade serier i denna helgs Mellanallsvenska. Vi fick även bevittna stora segrar från såväl BK Nobel och BK Bågen på hemmaplan som från Team Mariestad BK på bortaplan.
 
Herrarnas enormt jämna Elitserie fortsätter att vara jämn in i det sista. Stureby plockade fyra viktiga poäng. Jösse tågar på mot slutspel med sjätte raka vinsten. Tegnérs Robin Sundfelt bjöd på en trehundring och Michael Johannesson kastade in 1057.
 
När sista omgången i Sydallsvenskan skulle spelas var det framförallt en kamp om vilka lag som skulle ta tredje platserna i respektive grupp. Det blev Sterling och Marbodal som får kvala till elitserien.
 
Härnösandslaget var redan klara för elitkvalet inför sista spelomgången. Segern mot Boden F med 15-4 gjorde att seriesegern i Nordallsvenskan var säkrad.
 
Bara en match återstår i damernas elitserie, söndagens möte mellan Högland och Skrufscha, och den kommer att avgöra vilket lag som tar den fjärde och sista platsen i serieslutspelet bakom redan klara Spader Dam, X-Calibur och Högland.
 
Det kommer att bli en spännande sista omgång i damernas Elitserie där B-K Eva och BK Skrufscha slåss om den sista slutspelsplatsen och tre lag slåss om den sista kvalplatsen. Även hos herrarna är det tight kring strecken.
 

BITS

 


Årsmöte:

 5 juni i Kvänum


 Västgöta DM 2018

 Länk till anmälningssajten


Mixed DM/O'Learys Mixen 2018

 Länk till anmälningssajten


Ungdom, Junior, Oldboys/girls och Veteran DM 2018

 Länk till anmälningssajten


 

Online Scoring


 

Blå Boken

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Odengatan 17
534 31 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebowl.se

Se all info